Zbog obilnih padavina otežan saobraćaj na brojnim dionicama u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Zbog obilnih padavina otežan saobraćaj na brojnim dionicama u BiH
Print Screen / Otežan saobraćaj u Prijedoru

Na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz Prijedor prema Bosanskoj Dubici usporen je saobraćaj zbog izlijevanja oborinskih voda na kolovoz.

Riječ je o mjestu spajanja ulica Slavka Rodića i Maksima Gorkog, u blizini Aerodromskog naselja u Prijedoru.

"Na kolovozu ima pet do sedam centimetara vode. Vozače molimo da navedenom dionicom voze sporije i opreznije", naveli su iz AMS-a.

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Saobraćaj se na većini puteva u BiH odvija usporeno, po mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na povećanu opasnost od odrona i mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle i niske oblačnosti.

Na putevima u Federaciji BiH saobraća se po mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Magla se zadržala na dionicama u višim planinskim predjelima, među kojima je i planinski prevoj Makljen na putu Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Jaka kiša u Bosanskoj Dubici pada od ranih jutarnjih sati, a podrumi stambenih zgrada u naselju Puhalo su pod vodom.

Visina vode u podrumima je oko pet centimetara, javlja čitalac ATV.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj-Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj, navode iz BIHAMK-a.

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Orašje pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na graničnom prelazu Šepak kolona vozila je na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije