Zbog nemara vlasti, BiH ostaje bez doktora: Odlazi najmlađi i najsposobniji kadar

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Jazavac na sudu

Koliko puta treba ponovit" nije vlast"" nego mafija.

RUM

A šta je to lošije ljekarima nego drugim strukama. Pa prosječne plaće ljekara su oko 2500 KM. i to u domovima zdravlja.. U bolnicama neki specijalisti imaju i mnogo više. Neka odlazi ko god misli da će mu negdje drugo biti bolje mada bi trebali vratiti ona uložena sredstva u njihovo školovanje.

Koji najsposobniji ba...?!?!

Ne znaju krv izvaditi,ne znaju intubirati pacijenta...veze nemaju...vecina velika...odgovorno tvrdim !!!

Ako su najmladji onda nisu najsposobniji!

.

Probao

Zašto te općine ne ulažu u kadrove koji im nedostaju pa da daju stipendije studentima iz njihovih općina. Ima puno načina na koji bi mogli zaustaviti mlade da ne odlaze i da ih ,,vežu" za rodne krajeve. Čak ni ono što dogovore općinske vlasti ne ispoštuju pa redovno ne plaćaju ni dogovorene iznose za st. domove. Kada neko sa ,,strane" konkuriše za posao u njihovim mjestima onda na sve načine tu osobu pokušavaju odbiti a zaposliti ,,svoga" pa makar i bez škole.

Anthony

Ne znaju krv izvaditi,ne znaju intubirati pacijenta...veze nemaju...vecina velika...odgovorno tvrdim !!! ka Koji najsposobniji ba...?!?! Imaš priliku da se prijaviš i radiš u domu zdravlja u Buzimi. Tvoja odgovorna tvrdnja sugerira da imaš znanje. Izvoli. Radi.

Go

Ma sta ce nama doktori, stipendije IT-jevcima.

Hercegovac u Bosni

Ima politickih stranaka, na svakom koraku, meni se cini u svakoj ulici.A odlaze i drugi, majstori,inzinjeri,medicinske sestre.To ti je kad se nepismeno a podobno i pokvareno dograbi fotelje i vlasti.

Doktor

Nema vise doktora. Sve su to poslusnici farmacije i sistema. Niko ne misli svojom glavom i vodi se dijagnozom, vec preporukama. Neka idu, snaci ce se svijet.

/ Najnovije