Zbog lošeg izbornog rezultata, raspušteni svi stranački organi SBB-a

4
A. G. Z.
Zbog lošeg izbornog rezultata, raspušteni svi stranački organi SBB-a
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

U skladu sa odlukom 3. Kongresa SBB-a koji je održan 13.novembra 2021.godine u Mostaru, da stranačkim rukovodstvima na svim nivoima, neovisno od ostvarenog izbornog rezultata, mandat traje do 2.oktobra 2022., predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je u skladu sa Statutom stranke, donio Odluku o raspuštanju organa stranke na svim nivoima.

Kako je saopćeno iz ove stranke, predsjednik će odrediti tim sa zadatkom da izvrši detaljnu analizu lošeg izbornog rezultata.

Istovremeno, Predsjednik SBB-a, Članom 56. Statuta će u roku od 30 dana ovlastiti osobu koja će sa punim kompetencijama preuzeti samostalno upravljanje strankom i pripremiti vanredni kongres na kojem će se izabrati novo rukovodstvo stranke.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Radiosarajevo.ba u izbornom štabu SBB-a, uskoro obraćanje

Radiosarajevo.ba u izbornom štabu SBB-a, uskoro obraćanje

Prema preliminarnim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija BiH 6. septembra, SBB nije prešao izborni prag od tri posto na izborima za Parlamentarnu skupštinu BiH. SBB je, prema tim podacima, osvojilo oko 2,8 posto glasova na izborima za Parlament Federacije BiH i malo mu nedostaje da dobije mandat u Zastupničkom domu PFBiH.

Na nivou Kantona Sarajevo SBB je osvojio oko 2,5 posto glasova i također je ispod izbornog praga. 

Stranka Fahrudina Radončića prešla je izborni prag samo u Bosansko-podrinjskom kantonu gdje je osvojila oko 450 glasova te u Zeničko-dobojskom kantonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije