Četiri dana nakon napuštanja SDP: Prof. dr. Suad Kurtćehajić će biti na listi SBB!

0
Radiosarajevo.ba
Četiri dana nakon napuštanja SDP: Prof. dr. Suad Kurtćehajić će biti na listi SBB!
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Suad Kurtćehajić

Prof. dr. Suad Kurtćehajić, profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, koji je u mjesec dana pristupio i napustio Socijaldemokratsku partiju (SDP), nastavit će politički angažman u novom političkom dresu.

Prof. Kurtćehajić je novi politički angažman našao nakokon samo četiri dana!

Kako je portalu Radiosarajevo.ba potvrđeno iz vrha Saveza za bolju budućnost (SBB), ova stranka će "dati šansu" profesoru Kurtćehajiću na listi za Državni parlament kao što su to "u prošlosti radili i sa drugim drugim pojedincima".

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Pojedinci poput prof. Kurtćehajića će se naći na SBB-ovoj državnoj listi, ali će istu, u skladu s prijedlozima članstva ove stranke, predvoditi ministar energetike, industrije i rudarstva Nermin Džindić, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba iz više izvora.

Podsjetimo, prof. Kurtćehajić se razišao s SDP-om, iznoseći teške riječi na stranačko rukovodstvo i drugove.

"Napuštam SDP! Vrh SDP-a, na čelu sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem, prevario me je. 30. maja kada sam potpisao pristupnicu u članstvo stranke na osnovu dogovora koji sam imao 23. maja u kabinetu predsjednika SDP-a Nermina Nikšića te uz prisustvo njegovih najbližih saradnika...“, naveo je Kurtćehajić.

Profesor Kurtćehajić je prije SDP-a i SBB-a bio član Stranke za BiH osnivača Harisa Silajdžića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije