Završeno imenovanje članova biračkih odbora u DKP-ima BiH

0
Fena
Završeno imenovanje članova biračkih odbora u DKP-ima BiH
Foto: Arhiv / Ilustracija

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici okončala postupak imenovanja članova i zamjenika članova biračkih odbora u 21 diplomatsko-konzularnom predstavništvu države Bosne i Hercegovine u 15 država u kojima će biti organizirano glasanje u nedjelju, 02. oktobra 2022. godine na Općim izborima u BiH.

Za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima registrirano je ukupno 6.702 birača.

Centralna izborna komisija BiH je u skladu sa Izbornim zakonom BiH imenovala biračke odbore za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, tako da je u svakom biračkom odboru osigurana zastupljenost članova iz svakog konstitutivnog naroda.

Pokrenuta inicijativa da most na Otoci nosi ime ubijenog Farisa Pendeka

Pokrenuta inicijativa da most na Otoci nosi ime ubijenog Farisa Pendeka

Održan prvi operativni sastanak predstavnika CIK BiH, Tužilaštva KS i MUP-a KS

Održan prvi operativni sastanak predstavnika CIK BiH, Tužilaštva KS i MUP-a KS

Imenovane su ukupno 162 osobe i to 81 osoba za člana i isto toliko osoba za zamjenika člana biračkog odbora.

Koverte sa glasačkim listićima sa biračkih mjesta u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH se u skladu sa Pravilnikom o provedbi izbora otvaraju i broje u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu.

Pravilnikom o provedbi izbora u BiH propisano je da će Centralna izborna komisija BiH najkasnije deset dana prije otvaranja biračkih mjesta u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH dostaviti Ministarstvu vanjskih poslova BiH sav izborni materijal.

U skladu s navedenim odredbama, Centralna izborna komisija BiH je danas u sjedištu Ministarstva vanskih poslova BiH organizirala primopredaju izbornog materijala, radi dalje distribucije prema diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH će tri dana prije otvaranja biračkih mjesta u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH dostaviti biračkom odboru odgovarajućeg diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH izborni materijal, a najkasnije 12 sati prije otvaranja biračkih mjesta – navodi se u saopćenju CIK-a BiH.

Sve o izborima čitajte OVDJE.

/ Anketa

Da li ćete ove godine glasati na izborima?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije