TK / Završeni protesti u Tuzli, građani poručili: Djeco, nemojte im oprostiti

21. 11. 2019. u 20:25:00 J. Ć.

Shares: 77

Oko četiri stotine Tuzlaka okupilo se večeras na Sonom trgu u Tuzli povodom slučaja tretmana štićenika Zavoda u Pazariću.

Inicijatorka mirnog okupljanja građana Aida Duraković za portal Radiosarajevo.ba kazala je da sve proteklo mirno i da je zadovoljna odzivom građana koji su na dostojanstven način poslali poruke podrške štićenicima Zavoda u Pazariću kao i njihovim roditeljima.

Slučaj Zavod u Pazariću: Kako se razotkrivao horor nad nemoćnom djecom

"Ja se nadam da će se građani nastaviti okupljati. Naime, pozvala sam na mirne proteste i u idućim danima sve dok se zahtjevi ne ispune i sankcije za odgovorna lica ne sprovedu kako to zakon nalaže. Ako se još nekoliko skupova poput ovoga večeras dese, sigurna sam da će se početi dešavati pozitivne promjene u našem društvu koje su zaista sada neophodne i potrebne", rekla je Duraković za portal Radiosarajevo.ba

"Djeco, nemojte im oprostiti", "Djeco, Tuzla je uz vas", "I djeca imaju prava", samo su neke od poruka koje su građani Tuzle uputili večeras sa Sonog trga u Tuzli.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA