Protesti završeni, nastavljaju se sutra: Pročitajte šta se desilo u zgradi Vlade

E. H., O. K.
Protesti završeni, nastavljaju se sutra: Pročitajte šta se desilo u zgradi Vlade
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Protesti u Sarajevu

"Nas niko nije primio. Nije se niko udostojio da nas sasluša. Kažu da je Fadil Novalić na sastanku SDA. Ostanimo jedinstveni i moramo se svaki dan ovdje okupljati. Svaki dan u 12 sati ispred zgrade Vlade FBiH. Pozivam Vas da se mirno razidemo", poručila je delegacija demonstranata koja je upravo izašla iz zgrade Vlade FBiH.

Kako su naveli, "primila ih je sekretarica koja je kolutala očima i govorila - ja ne znam šta ćete vi ovdje".

"Treba da se digne struka, medicinari. Kako ljudi mogu mirno gledati ovaj zločin, ljudi, prema djetetu. Šta još treba da nam se desi da se dignemo? Šta treba, da dignemo ovo ovdje sve? Da palimo? Da rušimo? Oni mirno primaju plate, a najosjetljiva populacija u cijelom društvu trpi. Kako možete na duši nositi onu djecu", rekla je majka Azra, pa nastavila:

"Znate li vi da niti jedan roditelj nije sinoć mogao spavati zbog onih slika? Šta nam radite ovo?"

Potom se obratila majka čije je dijete potencijalni kandidat za Pazarić.

"Pozivam svo stanovništvo BiH, i FBiH i RS-a, da nam se pridruži ovdje. Niko od vas ne zna kad će biti u našoj situaciji, jer nema garancije da za sutra ili godinu, pet, deset, vi u svojoj porodici nećete imati dijete poput mog", rekla je Naila Lijenčević.

Edo Čelebić, predsjednik Vijeća roditelja, poručio je da ponosan na ljude koji su danas došli.

"Ono što smo vidjeli je samo djelić onog što se dešava. Pokušali smo imati sastanak s čelnicima Federacije BiH. To pokzauje ogromno nipodoštavanje nas, roditelja i pokazuje da nisu spremni na dijalog. Mi od protesta nećemo odustati. Pozivamo sve građane da nam se pridruže. Danas Pazarić, sutra negdje drugo. Drago mi je što nije bilo problema, što su roditelji bili dostojanstveni, za razliku od ovih koji sjede u zgradi Vlade FBiH.

Predali smo zahtjeve. Podnijet ćemo krivične prijave protiv odgovornih. Ovo jeste pokušaj da nas se razvodni. Tražit ćemo da se uspostavi kontrola nad onim šta se dešava u Pazariću", poručio je Edo Ćelebić.

Nakon ovog govora, većina okupljenih se počela razilaziti i trenutno su pred zgradom Vlade FBiH oko pedeset ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije