Pašalići-Prusac / Ekshumacija u Donjem Vakufu: Pronađeni posmrtni ostaci dvije osobe

22. 03. 2017. u 12:25:00 Anadolija

Shares: 0

Na lokalitetu mjesta Pašalići-Prusac u opštini Donji Vakuf, završen je proces ekshumacije i pronađeni su nekompletni posmrtni ostaci najmanje dvije osobe, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

"Aktivnosti na terenu je direktno nadgledao i vršio koordinaciju procesa ekshumacije, postupajući po naredbi postupajućeg tužioca, istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH", istaknuli su iz Tužilaštva BiH. 

U procesu ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar specijalista sudske medicine, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski službenici MUP-a SBK. 

Posmrtni ostaci su nakon ekshumacije prevezeni u prosekturu Gradska groblja Visoko, gdje će biti izvršena sudskomedicinska i kriminalističko-tehnička obrada i uzeti koštani uzorci za DNK analizu. 

Tužilaštvo BiH, zajedno sa svim institucijama uključenim u proces traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja intenzivne aktivnosti na traženju nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA