Završen pretres: Inspektori satima češljali, iz FUCZ izuzeli brojne podatke

Radiosarajevo.ba
Završen pretres: Inspektori satima češljali, iz FUCZ izuzeli brojne podatke
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Završen pretres u FUCZ

Nakon okončanja posla u firme Srebrena malina, inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) završili su pretres i prostorija Federalne uprave civilne zaštite, koji je trajao cijeli dan.

Kako nam je rečeno u SIPA, izuzeti su podaci iz računara i poslovna dokumentacija. Iz Srebrene maline izuzet je laptop, računar i dokumentacija.

Hapšenja, zasad, nije bilo.

U prostorijama Srebrene maline, kao odgovorna osoba, bio je je vlasnik Fikret Hodžić, dok je direktor FUCZ Fahrudin Solak napustio prostorije ove institucije nakon početka pretresa i ovlastio drugu osobu da bude prisutna.

Ova akcija SIPA je u okviru predmeta uvoza 100 respiratora iz Kine, po cijeni od 10,5 miliona KM, koji su nabavljeni preko firme "Srebrena malina".

Iz SIPA su napomenuli da je riječ o predistražnim radnjama, a pretresi su obavljeni u cilju prikupljanja tragova i predmeta koji će poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije