Zatvoren granični prijelaz Hadžin potok, odluka politički motivisana?

0
Radiosarajevo.ba
Zatvoren granični prijelaz Hadžin potok, odluka politički motivisana?
Foto: Facebook / Granični prijelaz Hadžin potok

Od danas, 3. jula preko graničnog prelaza Hadžin Potok-Bogovolja, više nije dozvoljen međunarodni promet putnika, već samo pogranični promet.

O ovoj odluci oglasio se Nermin Ogrešević (NES):

"Krajnje nepoštena, nepravedna i drska odluka o zatvaranju Graničnog prijelaza Hadžin potok za putnički saobraćaj izazvala je kod svih građana ovog dijela BiH ogorčenje i nezadovoljstvo koji su potpuno opravdani.

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Smatram da je ova odluka isključivo politički motivisana i zlonamjerna s obzirom da je ovo jedini granični prijelaz koji se zatvara dok se na drugim dijelovima države otvaraju i stavljaju u funkciju granični prijelazi: Imotica - Duži, Jovića Most - Čitluk i Sebišina - Drinovci.

Unsko - sanski kanton ima definitivno najbrojniju dijasporu i već imamo ogromne probleme sa dugotrajnim čekanjima i zastojima na graničnim prijelazima, a ukidanjem još jednoga ovaj problem se dodatno pojačava i stvara nesagledive posljedice.

Od svih nadležnih ćemo vrlo glasno i odlučno insistirati na ukidanju ovakve odluke i ona sigurno neće biti ispraćena u tišini. Građani ovog dijela BiH ne zaslužuju ovakav odnos i to nam niko ne može osporiti", poručio je Ogrešević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije