Zatvaraju škole na četiri dana zbog izbora u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Zatvaraju škole na četiri dana zbog izbora u BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Direktor banjalučke Osnovne škole "Borisav Stanković" Rade Krecelj za Srpskainfo potvrdio je da su od Ministarstva prosvjete dobili dopis u kojem se traži da se izjasne da li je njihova škola određena kao biračko mjesto za predstojeće lokalne izbore u BiH.

Republička uprava civilne zaštite dezinfikovat će prostorije škola, koje budu određene kao biračka mjesta, od 16. do 20. novembra, te će se nastava u ovom periodu organizovati upotrebom Office 365 edukativnih alata ili drugih platformi za učenje na daljinu navodi se u dopisu Ministarstva prosvjete.

Krecelj, koji je direktor škole u kojoj nastavu pohađa 667 učenika, kaže da će nastavnici i đaci do tada biti spremni za nastavu posredstvom Office 365 edukativnih alata. 

"Mi smo već započeli obuku nastavnog osoblja, ali i đaka. Vjerujemo da ćemo do tada biti spremni za takav vid nastave", poručuje Krecelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije