Odbijen prijedlog za povećanje akciza na gorivo

Radiosarajevo.ba
Odbijen prijedlog za povećanje akciza na gorivo
Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini kojeg je Vijeće ministara BiH uputilo u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, na današnjoj sjednici nije dobio potrebnu većinu.

U Prijedlogu zakona koji nije dobio većinu danas stajale su izmjene koje su se odnosile na povećanje akcize na naftne derivate u iznosu od 0,15 KM po litri.

Većinom glasova, i to 22 za, 14 protiv i uz jedan suzdržan glas usvojeno je negativno mišljenje Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma o izmjenama Zakona o akcizama, Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH, te Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, piše Avaz.

Poslanici Predstavničkog doma PSBiH jučer su odbili set zakona kojima se predviđa povećanje akciza za naftu i naftne derivate za 15 feninga, jer većina smatra da bi primjena predloženih zakona proizvela negativne efekte za građane i privredu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije