Zastupnici Skupštine KS danas utvrđuju datum za smjenu Vlade

0
Radiosarajevo.ba
Zastupnici Skupštine KS danas utvrđuju datum za smjenu Vlade
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Za danas je u 10 sati najavljen nastavak sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će biti odlučeno o datumu kada će zastupnici glasati o nepovjerenju Vladi KS.

Sjednica se održava online, a na dnevnom redu je Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama KS, po hitnom postpuku.

Zastupnici će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u KS te programe rade sportskih i kulturnih ustanova čiji je osnivač Skupština KS.

Prema dnevnom redu, 11. tačka će biti utvrđivanje datuma održavanja sjednice Skupštine KS u vezi prijedloga za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

Zastupnici će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u KS, kao i prijedlozima programa rada kulturnih institucija za 2020. godinu: Narodno pozorište, Sarajevska filharmonija, Pozorište mladih, Kamerni teatar '55, MESS - Međunarodni teatarski festival - Scena MESS, Muzej Sarajeva, Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa, Historijski arhiv, Biblioteka Sarajeva, Muzej "Alija Izetbegović" i Bosanski kulturni centar.

Informacija o epidemiološkoj situaciji je pretposljednja od ukupno 26 tačaka.

Podsjetimo, prošla sjednica je prekinuta, a u Domu mladih gdje je održavana pojavili su se bili samo zastupnici SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije