BiH / Zastupnici danas o prijedlogu izmjena Zakona o plaćama u institucijama

25. 10. 2017. u 07:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra zahtjev Vijeća ministara BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH razmatra po hitnom postupku.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog tog zakona, kojim se definira pravo na policijski dodatak policijskim službenicima.

Na taj način pravo na poseban dodatak (policijski dodatak), pored policijskih službenika zaposlenih u Graničnoj policiji BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, imali bi i policijski službenici zaposleni u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Pred zastupnicima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o parlamentarnom nadzoru, kao i Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona BiH, koji je predložila zastupnica Aleksandra Pandurević.

Predviđeno je da zastupnici, između ostalog, razmatraju i principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač zastupnik Borislav Bojić.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2016. godinu, kao i Informacija o stanju sigurnosti u BiH u 2016. godini.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA