Zastupnica Suada Halilović odgovorila na jezive prijetnje: Ne bojim se slabića koji siju strah

6
Radiosarajevo.ba
Zastupnica Suada Halilović odgovorila na jezive prijetnje: Ne bojim se slabića koji siju strah
Foto: Narod i pravda / Suada Halilović

Mostarska političarka i zastupnica Naroda i pravde Suada Halilović na društvenim mrežama dobiva prijetnje po svoj život zbog glasanja za Marina Vukoju za člana Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

"Dva dana traje orkestrirano iživljavanje pod plaštom lažnog patriotizma nad našom zastupnicom u Parlamentu Federacije BiH Suadom Halilović, upućuju joj se prijetnje, poruke morbidnog sadržaja, na portalima pozivaju da proživi logor riječima 'Suada, želimo ti da doživiš patnje logoraša koje je tvoj šef Dragan Čović izrabljivao u firmi Soko'", otkrili su jučer iz njene stranke, a danas, 31. maja, oglasila se i zastupnica Halilović:

"Govor mržnje je nedopustiv! Svjedočimo brutalnim prijetnjama i napadima od strane radikalnih desnih botova i
simpatizera opozicionih stranaka, koji pokušavaju izgraditi svoju 'snagu' uvredama na račun žena i majki.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Ovi slabići koriste prijetnje nasiljem, a posebno napade na vjerskoj osnovi, da bi sijali strah. Ali ja se ne bojim! Sve nadležne institucije, kako domaće tako i strane, uključujući ambasade, su upoznate sa situacijom.

Očekujem brzu i odlučnu reakciju sigurnosnih institucija, jer ovakvo ponašanje ne može biti tolerisano u demokratskoj državi poput Bosne i Hercegovine. Važno je naglasiti da su žene i majke ravnopravni učesnici u političkom životu i ni jedna prijetnja ili uvreda nas neće zaustaviti. Nastavljamo borbu za pravednije i inkluzivnije društvo!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije