SDA podržala protivnika iz Naše Stranke za načelnika Velike Kladuše iako je glasao za Vukoju

3
Radiosarajevo.ba
SDA podržala protivnika iz Naše Stranke za načelnika Velike Kladuše iako je glasao za Vukoju
Foto: Naša stranka / Almir Purić

Stranka demokratske akcije BiH (SDA) podržat će Amira Purića iz Naše stranke za načelnika Velike Kladuše.

Šok je to i za članstvo SDA, s obzirom na niz razloga, između ostalog i što je Purić u Parlamentu Federacije glasao za Marina Vukoju, čemu se SDA protivila i opuživala za izdaju sve one koji su podigli ruku.

Također, podršku SDA Puriću kao licemjeran čin doživljavaju i u Krajini, s obzirom na to da Purić kao istaknuti fukcioner Naše stranke propagira politike ove partije, koja je u potpunoj suprotnosti sa onim za što se zalaže Stranka demokratske akcije.

Reis Kavazović o marširanju Vojske Srbije: Dokaz kuda nas vode zaključi 'svesrpskog sabora'

Reis Kavazović o marširanju Vojske Srbije: Dokaz kuda nas vode zaključi 'svesrpskog sabora'

Zanimljivo je da su Purić i Naša stranka zakleti protivnici SDA, a čak su, kako bi izbjegli saradnju sa SDA. isključili nekoliko članova koji su podržali Stranku demokratske akcije u Unsko-sanskom kantonu.

Nejasno je zašto rukovodstvo SDA stranke u Velikoj Kladuši podržava i lobira da Amir Purić bude zajednički kandidat? Posebno ako se zna da su neki vijećnici SDA najavili čak i istupanje iz stranke ukoliko se to dogod uz jasnu poruku rukovodstvu SDA da je licemjerno nazivati izdajnicima sve one koji su digli ruku za Vukoju, a sada takvog "izdajnik" podržavaju za načelnika Velike Kladuše.Također, spočitavaju i da, ukoliko bi Purić osvojio načelnički mandat, Velika Kladuša ostala bez jednog predstavnika u Parlamentu Federacije?

I ključna činjenica je da očigledno da se iza podrške Puriću ne krije samo želja da se Velika Kladuša oslobodi presuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića, jer je Purić samo jedan od sedam jednako vrijednih kandidata političkih stranaka, a da je SDA, indikativno, odustala od svog kandidata. Lični interesi ili nešto treće?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije