Zašto su sa ulica Banja Luke povučeni električni trotineti: "Uskoro se vraćamo"

0
Radiosarajevo.ba
Zašto su sa ulica Banja Luke povučeni električni trotineti: "Uskoro se vraćamo"
Foto: Ringier / Trotineti uskoro na ulicama

Od sinoć nije moguće iznajmiti električni trotinet u Banjoj Luci, a ostalo je da se pokupi još njih petnaestak, pa će se čekati da se završe sve procedure oko stikera i potvrda tehničkih pregleda.

Ako sve bude po planu, trotineti bi na ulicama mogli da budu za sedam dana.

"Uskoro se vraćamo. Zbog administrativnih procedura 'BinBin' neće biti dostupni narednih sedam dana. Molimo za strpljenje i zahvaljujemo na razumijevanje", navodi se u notifikaciji koju su dobili registrovani korisnici.

Pjesma Eurovizije 2024 | Sjajna noć u Švedskoj: Dobili smo prvih 10 finalista Eurosonga 2024

Pjesma Eurovizije 2024 | Sjajna noć u Švedskoj: Dobili smo prvih 10 finalista Eurosonga 2024

Menadžer operacija kompanije 'BinBin' za Banja Luku Aleksandar Knežić za Srpskainfo kaže da su se na ovaj korak odlučili zbog negativnih komentara, ali i neželjenih situacija koje su imali pojedini korisnici koji su kažnjeni zbog vožnje trotineta koji nisu imali identifikacione naljepnice.

"Pozvali smo ljude koji su kažnjeni da nam se jave, da nam dostave uplatnicu i prekršajni nalog, kako bi im novac bio refundiran", poručio je on.

Kako ističe, uskoro pokreću akciju o bezbjednosti saobraćaja, završava se promo materijal za edukaciju u čijem fokusu će, na prvom mjestu, biti bezbjednost. U planu je i više stanica, kako trotineti ne bi bili ostavljani po trotoarima.

Podsjećamo, prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja, onaj ko ne bude imao identifikacionu naljepnicu ili kacigu tokom korištenja električnog trotineta, platit će kaznu od 100 do 300 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije