Zašto ćemo danas biti nervozni i dekoncentrirani

Radiosarajevo.ba
Zašto ćemo danas biti nervozni i dekoncentrirani
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Hercegovini vedro, a u Bosni oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom u istočnim i sjeveroistočnim područjima.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 1; Kupres 6; Ivan-sedlo, Livno, Sokolac 7; Bihać, Bijeljina, Drvar, Goražde, Gradačac 8; Bugojno, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla, Zvornik 9; Banja Luka, Doboj, Srebrenica, Zenica 10; Mostar, Trebinje 12; Neum 13.

Bioprognoza: Uz povremeno tmurno vrijeme, mada bez većih temperaturnih oscilacija, kod osjetljivih osoba moguće su nešto izraženije tegobe, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Pri tome će se opća slika, uz kraće sunčane intervale, postepeno poboljšavati prema kraju dana.

Danas će u Bosni prevladavati pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom poslijepodneva. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Vjetar, slab, istočni i sjeveroistočni, a prema kraju dana u skretanju na jugoistočni. Dnevne temperature od 10 do 16, na jugu od 17 do 20 °C. U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura oko 14 °C.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno uz slabu kišu ili pljusak na jugu, zapadu i u Krajini. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 16 do 19°C.

Petak: U Bosni i Hercegovini oblačno sa slabom kišom prijepodne. Više padavina poslijepodne na jugu, istoku i u Krajini. Vjetar slab, u većem dijelu zemlje jugo. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 17°C, na jugu zemlje od 16 do 20°C.

Subota: U Bosni i Hercegovini oblačno s kišom prijepodne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 18°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije