Mostar / Zastava Izraela projektovana na Starom mostu pa ubrzo prekrivena palestinskom

04. 05. 2022. u 23:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na Starom mostu u Mostaru postavljena je u srijedu navečer zastava Palestine.

Zastava je postavljena oko 21 sat. Pretpostavlja se da je zastava Palestine na Starom mostu istaknuta kao odgovor na osvjetljavanje Starog mosta u izraleske boje, što su u svojim objavama na Facebooku istaknuli pojedini lokalni političari, koji su objave kasnije obrisali.

Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače osvanuo je u četvrtak navečer osvijetljen zastavom i bojama Izraela u čast Yom Hazikarona, dana koji Izraelci slave kao Dan sjećanja na pale žrtve.

Čestitku Izraelu uputio je i Dragan Čović, uz fotografiju Starog mosta koju je objavio na Twitteru.

Podsjetimo kako je ranije mostarski gradonačelnik Mario Kordić rekao kako se osvjetljavanjem Starog mosta i Kosače neće politizirati, prenosi Bljesak.

''Unatoč tome da smo zaprimili zahtjev za osvjetljavanje Starog Mosta i za Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača, odlučili smo odbiti sve te zahtjeve iz nekoliko razloga'', rekao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić u maju prošle godine govoreći o zahtjevima da se povodom sukoba Izraela i Palestine pruže podrške u gradu na Neretvi.

''Prema Konvenciji o zaštiti svjetske kulturne i prirodne baštine spomenici pod zaštitom UNESCO-a ne bi se smjeli dovoditi u bilo kakav politički kontekst i to je priča oko Starog Mosta koji jest pod zaštitom UNESCO-a. S druge strane, postoje objekti koji nisu pod zaštitom, ali smo odlučili ne praviti bilo kakvu razliku niti politizirati bilo koji objekt u našem Gradu'', rekao je tada Kordić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)