Zasjeda državni Dom naroda: Pročitajte ko će sve biti članovi komisija

Radiosarajevo.ba
Zasjeda državni Dom naroda: Pročitajte ko će sve biti članovi komisija
FOTO: Fena / Dom naroda Parlamenta BiH

Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da izabere članove stalnih komisija tog doma - Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet te Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije.

Članovi Ustavnopravne komisije trebali bi biti: Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Sredoje Nović, Lazar Prodanović, Bariša Čolak i Lidija Bradara.

U Komisiju za finansije i budžet trebali bi biti imenovani: Amir Fazlić, Denis Bećirović, Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Lidija Bradara i Marina Pendeš.

Komisiju za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda trebali bi činiti: Amir Fazlić, Fahrudin Radončić, Dušanka Majkić, Mladen Bosić, Marina Pendeš i Zlatko Miletić.

Po završetku redovne, planirana je hitna sjednica Doma naroda na kojoj bi, između ostalog, trebalo da se nađe Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, koji je u srijedu usvojio Predstavnički doma državnog parlamenta.

Dom naroda bi, između ostalog, trebao razmatrati i više finansijskih sporazuma, kao i izvještaje o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2017. i 2018. godinu te o finansijskoj reviziji izvršenja Budžeta institucija BiH za 2017. i 2018. godinu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije