Zasad nema povrijeđenih državljana BiH tokom napada u Stockholmu

E. H.
Zasad nema povrijeđenih državljana BiH tokom napada u Stockholmu
Stravične scene danas su potresle stanovnike Stockholma, kada je pod još nerazjašnjenim okolnostima jedna osoba kamionom usmrtila tri pješaka.

Tom prilikom mnogo osoba je povrijeđeno, te je u toku prava policijska opsada centra grada, dok se istražuju sve okolnosti napada, ali i dok službe hitne pomoći pomažu povrijeđenim građanima.

Tim povodom iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine za Radiosarajevo.ba su potvrdili da zasada nema informacija o tome da li je ijedan bh. državljanin stradao ili povrijeđen u ovom napadu.

"Ambasada BiH u Švedskoj još uvijek traga za novim informacijama i u kontaktu je sa policijskim službama kako bi saznali da li je u napadu neko od državljana BiH stradao", kazao nam je Nebojša Regoje, glasnogovornik MVP BiH.

Podsjećamo, ovaj napad dogodio se u popodnevnim satima, te su scene iz centra Stockholma potresle cijeli svijet. Kako je saopćeno iz policije, ovaj događaj se smatra napadom koji je povezan sa terorizmom, te je u vezi sa ovim napadom uhapšane jedna osoba koja se smatra vozačem kamiona.

Zbog svega što se dogodilo, švedska policija apelira na građane da se ne kreću centrom grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije