Zaraženi radnik tvrdi da je bio u kontaktu s kolegama, firma odbila saradnju

Radiosarajevo.ba
Zaraženi radnik tvrdi da je bio u kontaktu s kolegama, firma odbila saradnju
Foto: YouTube / Kotor Varoš

Kompanija iz Kotor Varoša, čiji je radnik zaražen COVID-19, je odbila nadležnima dati potrebne podatke.

Informacija je objavljena na Fecebook stranici Centar za kulturu i informisanje Kotor Varoš.

Navedeno je da je 28. marta održana hitna sjednica općinskog Štaba za vanredne situacije, te da je tom prilikom konstatovano da je jedna osoba zaražena. Kako je istaknuto, riječ je o radniku kompanije Mehaničke konstrukcije. Radnik je higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Sveti Pantelejmon kazao da je bio u kontaktu sa svim zaposlenima u preduzeću.

Shodno tome, kako je naglašeno, Služba je 27. marta usmeno zatražila podatke o svim radnicima ove firme kako bi im se izrekla mjera kućne izolacije.

Zbog odbijanja saradnje je 28. marta upućen pismeni dopis ispred općinskog Štaba i Doma zdravlja da se dostave traženi podaci kako bi zdravstveno-sanitarni inspektor mogao izdati rješenja o kućnoj izolaciji, ali isti su dostavili nepotpune podatke i dalje odbijajući saradnju.

"Iz preduzeća Mehaničke konstrukcije su odbili saradnju iz samo njima poznatih razloga i na taj način doveli u opasnost radnike ovog preduzeća i sve građane Opštine Kotor Varoš u pogledu daljeg širenja virusa korona", navedeno je na Facebook stranici.

Shodno tome, kako je podcrtano, Štab je odlučio da se protiv odgovornih osoba iz ove firme podnese krivična prijava zbog ugrožavanja zdravlja ljudi, te da Policijska stanica Kotor Varoš izvrši provjeru svih navoda i saznanja iznesenih na sjednici od 28. marta.

Pozvali su sve radnike i druge osobe koje su posljednjih 14 dana bile u tvornici da se jave u Dom zdravlja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije