Zaraženi radnici u fabrici u Stocu, više od 100 osoba u izolaciji

Radiosarajevo.ba
Zaraženi radnici u fabrici u Stocu, više od 100 osoba u izolaciji
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Nakon što se saznalo da žena pozitivna na COVID-19 radi u fabrici za preradu ribe, u kojoj radi i pozitivan muškarac iz Ljubinja sve je alarmirano. 

"Nekoliko djelatnika Hitne pomoći, uključujući liječnike, medicinare, vozača moralo je u samoizolaciju, a cijeli Dom zdravlja dezinficiran je", potvrdio je za Vecernji.ba dr. Kazimir Raguž, direktor stolačkog Doma zdravlja.

Naime, nakon što se doznalo da žena pozitivna na COVIDd-19 radi u fabrici za preradi ribe, u kojoj radi i pozitivan muškarac iz Ljubinja sve je alarmirano. Žena je potom testirana, a test je bio pozitivan na koronavirus.

Ta je pacijentica smještena u Kliniku za infektivne bolesti SKB-a Mostar dok je druga zaražena žena, također radnica u fabrici, trenutačno na kućnom liječenju.

Prema riječima dr. Raguža, epidemiolozi su odmah po saznanju za zarazu u fabriku otišli na teren, popisuju se kontakti, stavljaju u samoizolaciju. Nažalost, on dodaje kako bi sljedećih dana broj zaraženih mogao rasti jer se ne može pretpostaviti koliko su kontakata ostvarile zaražene osobe. 

U fabrici radi oko 120 osoba od kojih nešto više od 50 dolazi iz Stoca, odnosno Federacije BiH dok ostali dolaze iz RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije