Zaraženi Krajišnik javio se u program: Mislio sam da je sve ovo izmišljeno...

Radiosarajevo.ba
Zaraženi Krajišnik javio se u program: Mislio sam da je sve ovo izmišljeno...
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Na području Bosanskog Petrovca potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom (COVID-19), a riječ je o mlađem muškarcu, koji je, kako smo objavili, hospitalizovan u Banjoj Luci.

Riječ je o mlađem muškarcu koji je svakodnevno putovao iz Bosanskog Petrovca za Drinić u autobusu sa 20 do 30 ljudi, što je izazvalo zabrinutost u ovome gradiću, pa će se danas uzimati brisevi porodice zaraženog i svih onih sa kojima je zaraženi bio u kontaktu.

Po objavi ove vijesti, ekipa Radija Bosanski Petrovac stupila je u kontakt sa zaraženim  Rankom Selakovićem, prilikom čega je govorio kako se osjeća, koje simptome je imao, te s kim je bio u kontaktu...

Kako je kazao, malaksalost je počeo osjećati od četvrtka, kada je došao s posla. U petak navečer dobio je temperaturu, a u nedjelju se javio ljekaru u Drinić, gdje su ga odvukla dvojica kolega. Potom je sanitetom upućen za Banja Luku. 

Bosanski Petrovac: Zaraženi svakodnevno putovao autobusom sa 20 - 30 ljudi

Na području Bosanskog Petrovca potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom (COVID-19), a riječ je o mlađem muškarcu, potvrdio je Srni načelnik općine Dejan Prošić. "Muškarac koji je pozitivan na virus hospitalizovan je u bolnici u Banjoj Luci. Riječ je o mlađem muškarcu koji je svakodnevno putovao iz Bosanskog Petrovca za Drinić u autobusu sa 20 do 30 ljudi", rekao je Prošić.

"Iskren da budem, nisam nosio rukavice, jesam masku", odgovorio je na pitanje novinarke o prijevozu do lokalnog doma zdravlja, kazavši da su kolege koje su ga vozile imale zaštitnu opremu. 

Upitan da li je imao dosta kontakata, rekao je da je radio u šumariji u Driniću, te da je svakodnevno putovao autobusom u kome je bilo trideset ljudi. Kako je rekao članovi njegove porodice nemaju nikakve simptome bolesti. 

Upitan za zdravstveno stanje, kazao je da jutros nije bio najbolje, da je imao napad gušenja, povišenu temperaturu, ali da se sada dobro osjeća.

"Nisam se nadao da mene ovo može snaći. Ja sam prvi bio protiv ovoga, govorio sam: "Kakva maska, kave rukavice"..., mislio sam da je sve izmišljeno, ali vidio sam sada da nije. Ali, sad je kasno. Da je izmišljeno, ne bih bio ovdje gdje sam sada", kazao je Selaković. 

Njegovu izjavu poslušajte u nastavku: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije