BPK / Zaražena četiri kantonalna ministra

08. 11. 2020. u 08:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 26

Još tri ministra u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde pozitivni su na koronavirus, potvrdila je dr. Medina Bičo, direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde. 

Riječ je o kantonalnom ministru zdravstva Enizu Hailloviću, ministrici unutrašnjih poslova Nizami Rišljanin i ministru za boračka pitanja Edinu Aganoviću.

"Ostali članovi vlade, premijerka i njihovi saradnici koji su testirani u petak su negativni tako da oni mogu nastaviti s radom. Bliži kontakti osoba koje su pozitivne bit će stavljeni u izolaciju i testirani", istaknula je dr. Bičo, prenosi RTV BPK.

Kompletna Vlada BK Goražde od petka je u izolaciji nakon što je potvrđeno da je ministar finansija Esad Kanlić pozitivan na koronavirusa.

Dr. Bičo je potvrdila da je prema sinoćnjim nalazima testiranja novih 19 osoba pozitivno, s tim da još uvijek nisu testirani svi uzorci.

U Goraždu je trenutno 274 aktivno zaraženih osoba, u izolaciji je njih 765. Povećan je i broj pacjenata iz ovog grada na klinici Podhrastovi gdje ih je ukupno 11, dok je u Kantonalnu bolnicu smješteno osam pacijenata oboljelih od koronavirusa.

"Situacija se usložnjava, apelujemo na građane da budu odgovorni", istakla je dr. Bičo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)