Revizori utvrdili: Radnici PIO/MIO radili kraće, pojedini nisu ni izvršavali sve radne obaveze

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

A-ha

Pa tako rade svi državni organi: imaju kraće radno vrijeme od zakonom propisanog, ne izvršavaju svoje zadatke itd. I nikom ništa! Ko je do sada odgovarao za nepravilnosti?

neboiznadbosne

Toliko bezakonja u koje se Zahiragić zvani Čakija uvalio! Zato on sjedi u Drugoj kući od 8,30-12,30 svaki bogovetni radni dan sa svojim stranačkim jurišnicima,kojim dijeli zadatke.U PIO koji je ionako poluraspadnut od nerada i nezakonitog trošenja finansijskih sredstava,niko ni da pisne!

Celje

Jesu li i doprinose uplačivali na toliko sati ? Znaći moraće raditi još koju godinu duže do penzije. I još sve po zakonu definisali i pravilnikom. Kad uđeš u PIO kao da si ušao u neku ambasadu. Svi te nešto mjerkaju i gledaju a zaposlenice kao na modnoj pisti. Obavezne štikle, noge do krajnika, nokti od 5 centimetara ponaosob lakirani. Na šalterima od 12 istih obično radi tri ili četiri .Informacije ne rade a ni telefoni. Na web.stranici isto nikakvih informacija, ali zato obrazaca ne manjka. Osim raznoraznih potvrda i rješenja od nadležnih još moraš za sve i lične izjave potpisati i uvjek ti nešto ponovo traže da bi opravdali rokove ZUP.a I nije samo PIO tako je u svim državnim institucijama i zavodima. Od 40 sati sedmično rade 20. Al ih zato imaaaa....

Nadimak

Koja je korist od revizorskog izvještaja????

Mima

Koja je korist od revizorskog izvještaja???? ka Nadimak

Mima

Badava je raditi revizije kada svaki izvjestaj zavrsi u kanti za smece, sve Federalne institucije su pune uhl****vica koji samo cekaju placu i malo nesto i urade, usput. Dolazim juce 15.08. u opcinu zbog odjave neke radnje kaze portir "ne radi Zeljka praznik je". Ok, ko je mijenja, veli niko. Gospodja je znaci nezamjenjiva a to je "obicna sluzbenica" sta onda da kazem za nacelnika opcine. Veliki sevap to sve rastjerati kao sto oni nasu djecu tjeraju u bijeli svijet da zive zivot dostojan covjeka. Sve mi se zgadilo, najzalosnije sto iskljucivo svojim kabadahijskim ponasanjem navode ljude da se odricu drzavljanstva i pljuju na ovako divnu zemlju. Olosi

/ Najnovije