Započeta korekcija cijena parkinga u Kantonu Sarajevo

4
Radiosarajevo.ba
Započeta korekcija cijena parkinga u Kantonu Sarajevo

Stanari i stanarke u Općini Centar parking prostor plaćaju višestruko više u poređenju sa gradovima okruženja, a i šire. U Općini Centar godišnji parking je 660KM, dok je u centru Zagreba 300KM – više od duplo manje. U drugim gradovima Evrope cijene su još i manje, pa je tako u centru Beča godišnji parking za stanarke i stanare 234KM, u Beogradu 91KM, a u Pragu 88KM. Nihad Uk, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Centar, godinama se bori za korekciju cijena.

”Neophodno je regulisati javni parking u Općini Centar, ali u Kantonu Sarajevo. Ovo se mora raditi istovremeno na dva načina – povećanjem broja parking mjesta i korekcijom cijena javnih parkirališta za stanarke i stanare.

Na posljednjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnica Vildana Bešlija podnijela je inicijativu na kojom smo zajedno radili, a kojom se koriguje cijena parkinga u Kantonu Sarajevo, tako da je bar približno cijenama u drugim gradovima regiona.

Cijena parkinga za stanare i stanarke u svakom slučaju treba biti povoljnija od one za goste i posjetioce. Korak dalje ka boljem tretmanu rezidenata jeste umanjenje cijene parking karte za duži vremenski period. Ovakvo umanjenje je praksa u većini urbanih centara, a konačan rezultat su lojalni dugogodišnji korisnici parking usluge.

Ono što je posebno značajno je što je na ovaj način moguće privući nove korisnice i korisnike”, poručuje Uk.

Predložene cijene pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije