Započeo plenum 'Quo Vadis Balkan?': Ovo su teme o kojima se govorilo prvog dana

3
Radiosarajevo.ba
Započeo plenum 'Quo Vadis Balkan?': Ovo su teme o kojima se govorilo prvog dana
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Plenum 'Quo Vadis Balkan?'

U četvrtak, 6. juna je započeo plenum 'Quo Vadis Balkan', u organizaciji Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Fakultet je na svojoj Facebook stranici objavio o čemu se govorilo prvog dana plenuma.

"Nakon razgovora sa prvim predsjednikom Slovenije, Milanom Kučanom, Sarajevski plenum: Quo Vadis Balkan? nastavljen je dinamičnim panelom temi "Politika i religija – gdje počinje (zlo)upotreba?". O ovoj temi su govorili prof. dr Dubravka Stojanović, istoričarka iz Srbije, dr. Dino Abazović, profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, BiH, dr. Boban Batrićević, profesor na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost, Crna Gora i prof. dr Branko Sekulić, predsjednik Instituta za teologiju i politiku, Hrvatska. Moderator panela je bio Adnan Rondić iz Al Jazeera Balkans.

Pogledajte spektakularnu atmosferu na punoj Grbavici: Navijači FK Željezničar priredili koreografiju

Pogledajte spektakularnu atmosferu na punoj Grbavici: Navijači FK Željezničar priredili koreografiju

Hvala svima na učešću i podršci! Radujemo se nastavku diskusija i razmjeni ideja u narednim danima Sarajevskog plenuma", rekli su sa Fakulteta političkih nauka.

Također su poručili i da će Majkama Srebrenice biti dodijeljena godišnja Nagrada za zasluge u borbi za demokratiju i ljudska prava u okviru Sarajevskog plenuma: Quo Vadis Balkan?

Nakon razgovora sa prvim predsjednikom Slovenije, Milanom Kučanom, Sarajevski plenum: Quo Vadis Balkan? nastavljen je ...

Posted by Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu on Thursday, June 6, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije