Zapadni Balkan još uvijek kuca na vrata Europe: Kakva je sudbina Bosne i Hercegovine?

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Guest

Treba se okrenuti Turskoj i Kini jb im EU m... o kakvim prioritetima oni vise pricaju Ukrajna Moldavija pa tamo mozes za 100€ kupiti koga hoces al jbg oni granice sa Rusijom a to njima treba da Nato bude na granicama Rusije mi tu sa Balkana nemamo sta traziti nego se svi okrenuti prema Turskoj i Kini pa ce moliti cigani.

Gustavo

Očito je da si iznimne informacije o Moladaviji crpis od stručnih novinara u duši sportskih komentatora sa radiosarajeva.

Ne kuca. Balkan je u Europi.

Dnovinar curik u osnovnu, ne preskakat casove zemljopisa.

Slavenski jug

Okrenuti se Turskoj, Kini? Okrenuti se Americi i EU, okrenuti se Rusima, okrenuti se Arapima? Stiže sve na naplatu. Nismo se, nitko to ovdje nije, od Makedonije do Slovenije, znali okrenuti sebi, sačuvati sebe 1990. Sačuvati sve što je bilo dobro i to unaprijediti. Odbaciti sve što je bilo loše i pogrešno. I to je bilo tako teško? Bilo je lakše ubiti Jugoslaviju. Toliko patnje, smrti, mržnje, umobolnosti. Danas smo roblje Istoka i Zapada, okovani kreditima, ucjenama, milostinjom, geopolitičkim silnicama interesa moćnika. Neovisni smo koliko i okovani galijoti. Okrećemo se kako vjetar puše-iliti na svaki prdac Amerike i Rusije, EU i Kine, Turske, Arapa, Iranaca, Svjetske banke, MMF-a. Sve što nam se događa i što će nam se tek dogoditi posljedica je našega izbora, ignorancije i autodestrukcije, procesa samouništenja započetog te kobne 1990. Sve je, dakle došlo i dolazi na naplatu. Kamate su, već odavna, stostruko premašile glavnicu. Put zapjenjene, fanatične autodestrukcije nema popravnoga ispita niti mogućnosti povratka. Odlazimo zajedno u noć...

ALE

***

/ Najnovije