Zanimljivo na Skupštini KS: "Kolega Mariću, ne možete vršiti psihoanalize drugih"

3
Radiosarajevo.ba
Zanimljivo na Skupštini KS: "Kolega Mariću, ne možete vršiti psihoanalize drugih"
Foto: Vlada KS / Skupština KS (arhiv)

U toku je nastak 46. radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, a koja je, kao i obično, obilježena prepucavanjima i raznim opaskama među zastupnicima.

Naime, tokom rasprave o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na promet nekretnina i porezu na naslijeđe i poklone, Zvonko Marić, zastupnik SBB-a, iznio je niz stavova.

U raspravu se uključila i Vildana Bešlija (Naša stranka) te iznijela mišljenje o postavljanju dobne granice do 38 godina starosti za mlade u smislu poreskih olakšica te je dodala kako je iznenađena jer se Marić i u ranijem mandatu angažirao kada je ovaj zakon u pitanju, a nije obratio pažnju na diskriminatornu granicu, kako je kazala.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

"Kolegica Bešlija uporno falsificira sve što stigne, iskrivljuje notorne činjenice i demonstrira svoju neupućenost koja je uvijek diskutabilna. Moram reći da sam i u prošlom mandatu borio za uklanjanje diskriminatornih granica. Od kolegice Bešlija ego pati iz prostog razloga što sam pomenuo da sam se..", rekao je Marić kada ga je dopredsjedavajući Skupštine KS Vibor Handžić prekinuo.

Kazao je da će ga i dalje prekidati tokom ovakvih rasprava.

"Kolega Mariću, nemojte vršiti psihoanalize drugih zastupnika. Znate dobro šta ste rekli, nemojte me praviti budalom", kazao je Handžić.

U raspravu se uključio i zastupnik Damir Nikšić koji je kazao da su "u ovom Domu dobro došle političke analize, politički diskurs, a ne psihoanalize osim ako gospodin nema neku diplomu."

"Ove psihoanalize su ad hominem napad", rekao je Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije