Zamjenik Jensa Stoltenberga uskoro stiže u Sarajevo: Objavljeno s kim će se sastati

0
Fena
Zamjenik Jensa Stoltenberga uskoro stiže u Sarajevo: Objavljeno s kim će se sastati
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Jens Stoltenberg

Na poziv Bosne i Hercegovine, Sjevernoatlantsko vijeće (NAC) predvođeno zamjenikom generalnog sekretara NATO Mircea Geoană, boravit će 1. i 2. februara u posjeti Sarajevu.

Prvog dana posjete, zamjenik generalnog sekretara i ambasadori zemalja članica NATO će se sastati s Predsjedništvom BiH.

Sastanak s predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto i članovima Vijeća ministara će biti održan u poslijepodnevnim satima. Predsjedavajuća Krišto i zamjenik generalnog sekretara NATO će se nakon sastanka obratiti medijima. 

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Istog dana, Kolegij Parlamentarne skupštine BiH će se sastati sa NAC.

Drugog dana posjete, 2. februara, zamjenik GS NATO i ambasadori zemalja članica NATO će razgovarati s predstavnicima nevladinih organizacija, te sa studentima univerziteta iz BiH.

U poslijepodnevnim satima, zamjenik GS i NAC će, tokom posjete vojnoj bazi Rajlovac, razgovarati o praktičnim aspektima saradnje između BiH i NATO.

Zamjenik generalnog sekretara NATO i ambasadori će se takođe susresti sa komandantom Štaba NATO u Sarajevu brigadnim generalom Pamelom McGaha, narednim komandantom EU snaga u BiH (EUFOR) general majorom Lászlóm Sticzom, visokim predstavnikom za BiH Christianom Schmidtom, te predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, najavljeno je iz MVP-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije