Zamjenik ambasadora Slovačke u sarajevskoj pekari pripremao tradicionalni bajramski hljeb - paklame

2
Radiosarajevo.ba
Zamjenik ambasadora Slovačke u sarajevskoj pekari pripremao tradicionalni bajramski hljeb - paklame
Foto: Ambasada Slovačke u BiH / Patrik Turošík posjetio sarajevsku pekaru

Zamjenik ambasadora Slovačke Patrik Turošik povodom obilježavanja Bajrama odlučio je bolje upoznati tradiciju koja se veže za ovaj islamski blagdan, pa je tako jutros zajedno sa sarajevskim pekarima posjetio lokalnu pekaru gdje je pomogao u izradi tradicionalnog hljeba

Diplomatija ne znači samo - politika, nego tolerancija, razumijevanje, povezivanje kultura i stvaranje prijateljskih veza između država, a to upravo pokazuje ovaj primjer.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

"BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN! ... ili kako smo se pridružili sarajevskim pekarima u 4:00 ujutro. 
Povodom jednog od najvećih muslimanskih praznika, rano jutros, zamjenik ambasadora Patrik Turošík posjetio je lokalnu pekaru kako bi naučio i ujedno pomogao u pripremi tradicionalnog bajramskog hljeba - paklame, koji se prodaje samo za vrijeme ovog praznika.

I sami se uvjerite da nije bilo uopšte lako. Velike količine ovog popularnog bajramskog hljeba koje su tokom cijele noći pripremali sarajevski pekari Fahro i Rusmir, rasprodate su u svega nekoliko minuta.

Diplomatija se takođe odnosi na povezivanje kultura i stvaranje prijateljskih veza između zemalja. A šta bolje zbližava ljude od dobre hrane i prijatnih trenutaka provedenih zajedno? Svim prijateljima islamske vjeroispovijesti čestitamo današnji praznik - Bajram šerif mubarek olsun!"

[facebook]https://www.facebook.com/SlovakEmbassyBiH/posts/pfbid02fpKhfYE7KdRXrVvSsSqV9HYu9x6CzTfx9W1MZBgVXd6XxHSNcuyhYB6469iwbBYil?locale=sk_SK[/facebook]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije