Izmjena Zakona o visokom obrazovanju: Šta kaže struka i studenti?

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Mali Moke

Ako sam dobro razumio bune se jer će morati da zarade plate i jer će biti vrijednovani prema svojim zaslugama?!

Zuhmed

Samo onemogucite profesore da kokosare u realnom sektoru, obaraju nam cijenu jer im se moze i ne znaju sta ce dosade pa privatluk rade na radnom mjestu. Hem sto meni otimate od plate da im date, hem sto mi oni ulijecu u radni prostor i obaraju cijenu jer im se moze. Ne mozemo naraditi za njih a jos nam ulijecu. Il si profesor il radis u realnom sektoru, ne moze oboje. Eto, to uvedite. Ulijecu sa titulom, ugradjuju se u cijenu, a ovamo ih sigurica ceka opet s nase grbace. Salju asistente da im odradjuju fond sati da oni letaju okolo, pijacare, glume velicine i otimaju nam posla obaranjem cijene.

Niđe veze

Ako sam dobro razumio bune se jer će morati da zarade plate i jer će biti vrijednovani prema svojim zaslugama?! ka Mali Moke Pogrešno si razumio...

Reuf

Zovu mene da dam ponudu za projekt zgrade. Dam ponudu i kazu skup sam. Dali profesoru sa fakulteta u pola moje cijene. Ostah ja bez posla. Gospodinu dosadno na poslu, 3 milje mu lijezu za predavanja. On sjeo na poslu da radi taj privatno pogodjen posao, asistentu naredio da vodi predavanja, reci ce nastavnom vijecu da je dobar, da ga treba nagraditi, asistent sav ushicen i sretan. A onda isti taj profa nafata 5 dobrih studenta, zada im izazovne zadatke da odrade iz prestiza i kako naucice od njega. Da im dijelove pogodjenog privatnog posla, studenti ushiceni i sretni. I tako profa uze posao u po cijene, ote mi hljeb iz usta kao i mojim radnicima. Profa na grbaci drzave od mojih para, nameta koje mi je drzava servirala. A on opet crpi dodatnu lovu iz budzeta za asistenta, a neplacenu radnu snagu upregao od studenata. Pa normalno da je konkurentan na trzistu rada. To vi zaustavite moja gospodo, to! Obaranje cijene, zloupotrebu polozaja i izrabljivanje studenata. Ne radi on ispod cijene vec crpi resurse drzave i ljudima neplacanjem da pokrije razliku u cijeni. Neka gospodin otvori firmu, da otkaz na fakultetu pa da vidimo koliko ce biti konkurentan na trzistu rada. A ne da 3milje u padze od mojih uplata drzavi, raspodjeli zadatke okolo bez naknade i onda mi ulijece u posao u realnom sektoru i obara cijenu. On pametan a mi glupi.

Dudek Krivousti Njofra

Taj je dobar .sa tehnickih nauka..ovi sa blabla..fakulteta...drustvenih nauka prvi su poceli prodavati diplome i tezge drzali i sada..navali narode ko ima para ...u red...ko ima para,kultura pardon diploma se dijeli...pa mr. Pa dr.

/ Najnovije