Zakazan nastavak sjednice Gradskog vijeća Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Zakazan nastavak sjednice Gradskog vijeća Sarajevo
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Gradsko vijeće

Zakazan je nastavak konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Sjednica će se održati u petak, 26. marta u 10 sati u Vijećnici.

"Nastavak će se odvijati po dnevnom redu konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, usvojenom dana 24. marta 2021. godine", piše u saopćenju.

Podsjećamo, konstituirajuća sjednica Gradsko vijeća jučer je prekinuta jer nije bilo kvoruma za nastavak održavanja, nakon glasanja za predsjedavajućeg Gradskog vijeća.

JUčer su vijećnici položili zakletve, pa se pristupilo glasanju za predsjedavajućeg GV. Kandidati su bili Jasmin Ademović iz reda bošnjačkog naroda i Srđan Srdić iz reda srpskog naroda, u prvom glasanju oni nisu dobili većinu.

Za Ademovića je glasalo deset vijećnika, za Srdića pet, a jedan listić je bio nevažeći. Ostali glasački listići su, kako je rečeno, bili "sumnjivi“.

Nakon što su počele da pljušte optužbe i što su najavljene tužbe, oglasio se i kandidat SDP BiH za gradonačelnika Bogić Bogičević, koji je povukao svoju kandidaturu.

"Ne želim da se vaši međustranačaki odnosi narušavaju zbog mene, niti želim da se moje ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva.

Zahvaljujem se Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidovanjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Posebno se zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje.

Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena", poručio je Bogić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije