Prekinuta sjednica Gradskog vijeća: Nije bilo većine za izbor predsjedavajućeg

1
Radiosarajevo.ba
Prekinuta sjednica Gradskog vijeća: Nije bilo većine za izbor predsjedavajućeg
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Gradsko vijeće

Gradski vijećnici Grada Sarajeva nakon polaganja svečane izjave, trebali su izabrati predsjedavajućeg tog vijeća, ali je sjednica prekinuta.

Naime, kandidati za predsjedavajućeg GV-a bili su Jasmin Ademović iz reda bošnjačkog naroda i Srđan Srdić iz reda srpskog ali u prvom glasanju oni nisu dobili većinu.

Za Ademovića je glasalo deset vijećnika, za Srdića pet, a jedan listić je bio nevažeći. Ostali glasački listići su, kako je rečeno, bili "sumnjivi“.

Predsjedavajuća Komisije za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Sarajeva Danijela Šahman, kao i članovi Adi Škaljić i Vedad Deljković koji su danas imenovani, kazali su da je 11 glasačkih listića izazvalo sumnju pa je zatraženo ponovno glasanje.

Data je pauza, a nakon toga je trebalo biti organizirano ponovno glasanje. Međutim, nije bilo kvoruma, pa je aktuelni predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić prekinuo sjednicu.

Narednih dana će biti održane konsultacije s predstavnicima političkih partija koje participiraju u Vijeću kako bi se utvrdio novi termin održavanja sjednice na kojoj će na dnevnom redi opet biti izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije