Zahtjev SDP-a: Konakoviću, podnesi ostavku!

Radiosarajevo.ba
Zahtjev SDP-a: Konakoviću, podnesi ostavku!
/ Foto: SDP
Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine pozvala je danas premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića da podnese ostavku. U saopštenju SDP-a stoji:

"Nakon što je fantomski Operativni štab ukinuo odluku o vožnji par – nepar u Kantonu Sarajevo pozivamo premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića da podnese ostavku. Razloga za taj potez je puno, ali je sasvim dovoljno da premijer snosi političku odgovornost zbog štete koju je državi BiH prouzokovalo ograničenje slobode kretanja samo za dane katoličkog Božića.

Kome i kako će se objasniti da je sve ovo što se desilo bila čista slučajnost, a ne svjestan i proračunat čin?

Također, ovakvim neozbiljnim odnosom prema građanima glavnog grada BiH trenutna Vlada KS pokazuje da nije u stanju odgovoriti ni na elementarne potrebe stanovnika kakve su snabdijevanje vodom ili sloboda kretanja.

Takva vlast ne zaslužuje da se pita i odlučuje o bilo čemu.

Zato je vrijeme da se za katastrofalne postupke konačno počne snositi odgovornost, a to je u ovom slučaju ostavka prvog čovjeka Vlade Kantona Sarajevo", stoji u saopćenju SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije