Zahiragić 'zabrinut' za zdravlje i sigurnost Rame Isaka: "Neka malo više radi noge, ne samo gluteus"

5
L. M.
Zahiragić 'zabrinut' za zdravlje i sigurnost Rame Isaka: "Neka malo više radi noge, ne samo gluteus"
Foto: Instagram / Radiosarajevo.ba / Ramo Isak, Haris Zahiragić

Na današnjoj sjednici Doma doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine tokom postavljanja zastupničkih pitanja, zastupnik SDA Haris Zahiragić postavio je nekoliko pitanja federalnim ministarstvima.

Četvrto pitanje, koje kako kaže Zahiragić, ne može propustiti, odnosilo se na ministra unutrašnjih poslova FBiH Ramu Isaka.

"S obzirom da se naš uvaženi ministar Ramo Isak često vozi helikopterom te da je on možda i najaktivniji ministar u Federalnoj vladi, izražavam opravdanu bojazan za sigurnost ministra i njegove porodice koju često vozi helikopterom te me zanima u kakvom stanju se nalazi taj helikopter.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Prema informacijama koje ja imam, taj helikopter je poprilično star te pitam relevantne institucije da li taj helikopter ugrožava našeg ministara i da li planirate nabaviti novi helikopter našem ministru Rami Isaku kako Vlada FBiH ne bi, ne daj Bože, ostala bez vrlo važne karike u sigurnosnom sistemu?

Znamo da je ministar Ramo Isak u hotelu, slikao nam se, nije na sjednici. Ja bih mu preporučio da malo više radi noge, ne samo gluteus, na taj način će možda slika biti ubjedljiva.

Tražio je informaciju o tome 'koliko se uzleta i sletova odvilo tim rashodovanim helikopterom te koliko je kilometara i goriva potrošeno na takvu vrstu egzibicija i izleta našeg i vašeg ministra Rame Isaka u narodu i na društvenim mrežama poznatog kao Rambo Isak'", kazao je Zahiragić.

Sjednica je još uvijek u toku, a možete je pratiti uživo:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije