Haris Zahiragić smatra da Sarajevo i FBiH trebaju dati više novca Krajini: Ponudio i fizičku pomoć

10
Radiosarajevo.ba
Haris Zahiragić smatra da Sarajevo i FBiH trebaju dati više novca Krajini: Ponudio i fizičku pomoć
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Haris Zahiragić

Danas sam uputio dvije inicijative, jednu Vladi Kantona Sarajevo, kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, a drugu Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, kao delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, poručio je danas Haris Zahiragić (SDA), reagirajući na društvenim mrežama na poplave koje su i ove godine zadesile brojne dijelove Bosne i Hercegovine.

Zahiragić je objavio i faksimile dvaju inicijativa, u kojima se vidi kako je predložio da Vlada FBiH dodijeli pet miliona pomoći Krajini, a Vlada KS milion KM.

"U međuvremenu, vidio sam da su Vlada Kantona Sarajevo, a u kojem se nalazi glavni grad Bosne i Hercegovine, kao i Vlada entiteta FBiH, donijeli određene odluke, a koje su u smislu iznosa predviđenih za pomoć više simbolične nego suštinske.

Sramotno: Sjednica Vlade RS-a u Srebrenici 23. maja

Sramotno: Sjednica Vlade RS-a u Srebrenici 23. maja

Vlada FBiH je predvidjela 500.000 KM, što je manje od 0,08 od ukupnog budžeta Federacije, što je, smatram neadekvatno. Ipak su ljudski životi i sudbine u pitanju, pa smatram da je pet miliona, što je puno manje od jedan posto budžeta, adekvatan iznos sredstava za pomoć tom, veoma važnom, dijelu naše Države.

Također, jedan milion za Kanton Sarajevo u smislu budžeta KS nije veliki novac, a osim suštinske važnosti takve finansijske pomoći, značajno je da Sarajevo, kao prijestolnica, pokaže dovoljan stepen empatije prema drugim dijelovima države", ocijenio je on.

Vlada donijela odluku: 500.000 KM za pomoć Krajini u borbi sa poplavama

Vlada donijela odluku: 500.000 KM za pomoć Krajini u borbi sa poplavama

Napisao je i da, shodno tome, očekuje da se bosanska Krajina, "koja je nažalost odveć na marginama naših političkih interesovanja, pomogne sa adekvatnim sredstvima, kako za prevenciju, tako i za oporavak od velikih šteta koje su već nastupile radi prirodnih nepogoda".

Zahiragić je dodao kako je i na raspolaganju za svaku vrstu pomoći, "od fizičke preko materijalne pa do političke".

Više o novim poplavama u Bosni i Hercegovini čitajte OVDJE.

Danas sam uputio dvije inicijative, jednu Vladi Kantona Sarajevo, kao zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, a drugu...

Posted by Haris Zahiragić on Wednesday, May 17, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije