Zahiragić: Vlada KS traži da grobari nadziru izražavanje saučešća, ovo je cirkus

7
Radiosarajevo.ba
Zahiragić: Vlada KS traži da grobari nadziru izražavanje saučešća, ovo je cirkus
FOTO: Facebook / Haris Zahiragić

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Haris Zahiragić na svom Facebook profilu komentirao je novu naredbu Kriznog štaba KS koja je u primjeni od danas.

Osvrnuo se na dio naredbe prema kojoj su dozvoljena okupljanja na sahranama do najviše 25 osoba, uz zabranu da se saučešće ožalošćenim izražava bliskim kontaktom.

"Zanemarit ćemo to što je Vlada KS iz naredbi izostavila dženazu, a stavila samo sahranu, ali da ne cjepidlačimo sada, vjerujem da su i na njih mislili.

Međutim, nije poznato u ljudskoj historiji da je neki organ vlasti zabranio izražavanje saučešća!

I to nije sve, naložili su upravama grobalja, a ovi će opet to spustiti na grobare, da nadziru izražavaju li ljudi saučešća bliskim kontaktom. Kakav je ovo cirkus? Ko su ovi ljudi?", napisao je Zahiragić. 

Podsjetimo, Vlada KS jučerašnjom odlukom nije zabranila izražavanje saučešća, tako da ova tvrdnja Zahiragića se treba uzeti sa rezervom.

Saučešće je verbalni čin, odnosno izražava se riječima, te da je "dozvoljena okupljanja na sahranama do najviše 25 osoba, uz zabranu da se saućešće ožalošćenim izražava bliskim kontaktom".

Sve mjere Kriznog štaba KS možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije