Vlada KS napravila štamparsku grešku, radno vrijeme ostaje do 23 sata

5
A. S.
Vlada KS napravila štamparsku grešku, radno vrijeme ostaje do 23 sata
PrtScr / Haris Vranić

Dozvoljeno radno vrijeme u Kantonu Sarajevo ostaje 23 sata, a ne 22 sata, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba Haris Vranić, ministar zdravstva KS.

On je kazao da se potkrala štamparska greška.

"Kao da je nuklerana bomba pala u Sarajevu, pa se dogodila drama. Sat vremena razlike i odmah pozivi sa svih strana. Šta bi bilo da je slučajno pisalo 20 sati!? Zabrana kretanja je svakako od 23 sata. Greška je ispravljena u roku 15 minuta", dodao je Vranić za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Vlada Kantona Sarajevo u svojoj naredbi medijima poslala je ranije dokument sa štamparskom greškom. U tom dijelu naredbe naređuje se organizacija radnog vremena u periodu od 5 ujutro do 23 sati, kao što je bilo i ranije.

Naredba, kako je i rekao ministar Vranić, na zvaničnoj Facebook stranici Vlade KS je brzo promijenjena.

Sada u novim mjerama piše ovako:

Naređuje se organizacija radnog vremena u periodu od 05:00 do 23 :00 sati:
- svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost (benzinske pumpe stanice, objekti za smještaj i dr.),
- priređivačima igara na sreću (kladionice, automat klubovi, kazina, i dr.).
- svim tržnim centrima uz obavezno prisustvo covid redara u okviru radnog vremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Najnovije