Zahiragić progovorio o Black Tie 2: 'Konakovića niko ne spominje imenom, on se stalno sam pronalazi'

21
Radiosarajevo.ba
Zahiragić progovorio o Black Tie 2: 'Konakovića niko ne spominje imenom, on se stalno sam pronalazi'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Press SDA/Haris Zahiragić

Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, oštro je reagovao na nedavne komentare Elmedina Konakovića upućene Bakiru Izetbegoviću o narko kartelu Tito i Dino.

U svojoj reakciji, Zahiragić je istaknuo pitanja koja su se pojavila nakon nedavnih političkih rasprava. Komentirajući niz tvrdnji i optužbi, posebno se osvrnuo na izjave Milorada Dodika i Elmedina Konakovića, naglašavajući važnost temeljnih dokaza i javnih informacija.

Njegov komentar prenosimo u cijelosti:

Priča naših hrabrih vatrogasaca: Kako smo spasili brata (2) i sestru (4) u Sarajevu

Priča naših hrabrih vatrogasaca: Kako smo spasili brata (2) i sestru (4) u Sarajevu

"NE LAJE PAS RADI SELA, NEGO RADI SEBE

'Vidjet ćemo ko je ovdje pošten a ko je svašta radio. Da li je Milorad Dodik odlazio kod onoga Tite u Dubai ili nije odlazio? Ili sam ja odlazio kod bilo koga ko se bavi švercom droge ili je neko odavdje možda bio. To ćemo tek da vidimo.

I za to postoje slike i postoje dokazi, postoje stenogrami… Ja sam to sve pročitao i sve znam!

Evo da vidimo. A onaj kome taj Tito kako ga zovu, a vi znate ko je on nekim političarima je iz Federacije BiH platio avionske karte i za njega i za porodicu, plati boravak u Dubaiju i to nikom ništa?!', izjavio je Dodik ispred Suda Bosne i Hercegovine u januaru ove godine.

Dan nakon ove izjave Konaković i "Trojka" odlaze u Laktaše (Bakince) i pristaju na sve dugogodišnje zahtjeve Čovića i Dodika, a zatim u medijima Konaković čak i priznaje da je Dodik mislio na njega kada je govorio o političarima iz FBiH koji imaju veze sa narkokartelom.

Elmedin Konaković odgovorio Izetbegoviću: "Zašto ti u Sky aplikaciji tepaju 'Bakir, Bake'"?

Elmedin Konaković odgovorio Izetbegoviću: "Zašto ti u Sky aplikaciji tepaju 'Bakir, Bake'"?

Dalje, Konakovića niko od pravosudnih organa nije ni spomenuo u vezi sa akcijom "Black tie 2", ali on je on uprkos tome imao potrebu napraviti dvije press konferencije u Ministarstvu vanjskih poslova na tu temu, te zloupotrebiti tako važnu državnu instituciju za vršenje pritiska na pravosuđe.

Na tim pressovima bio je veoma nervozan, isto kao da je upravo on prvooptuženi. Konačno, sinoć su Izetbegović i Kapidžić govorili o tome kako narko karteli nisu mogli doći do vrha SDA, što jasno vidi iz Sky prepiski dostupnih javnosti, ali da očigledno jesu došli do nekih drugih stranaka koje su finansirali i koje su im bile kanal do institucija.

Opet niko nije spomenuo Konakovića. Međutim, Konaković je opet sam sebe pronašao i jutros odgovara, veoma loše i neuvjerljivo doduše, ali izgleda da nema puno izbora nego da se koprca i još više tone u živo blato u koje se sam uvukao.

Zašto na ove medijske optužbe, pa i optužbe iz SDA, nisu reagovali Nikšić, Forto, Isak, Čović, Dodik, Stevandić, Nešić, Cvitanović, Čović, Kasumović, Kukić ili neki drugi od predsjednika stranaka koje su na vlasti?

Znate kako kaže naš narod: "Ne laje pas radi sela, nego zbog sebe."

Kada su u pitanju izdaje koje spominje Konaković, za koje neuvjerljivo kaže da je "pala priča o izdajama", podsjećam i njega i javnost na dokument koji smo objavili na godišnjicu nametanja Vlade FBiH. Ovaj dokument će ostati kao trajni svjedok o ljudima koji su radi nekoliko funkcija rasprodavali strateške nacionalne i državne interese.

Zvanično: Centralna izborna komisija BiH raspisala lokalne izbore za 6. oktobar

Zvanično: Centralna izborna komisija BiH raspisala lokalne izbore za 6. oktobar

I da, nazivanje Kapidžića ekspertom za narkotike ispod je nivoa, pa zbog toga imam potrebu istaći da obojicu lično poznajem ili sam barem poznavao, pa tako svjedočim da Kapidžić u životu nikada nije bio ekspert ni za narkotike ni za ljude koji se bave narkoticima, dok se za Konakovića to isto i ne bih usudio svjedočiti.

Ono za šta Kapidžić očigledno jeste ekspert jeste prepoznavanje namjere pranja novca u građevini, što vam je značajno otežalo taj proces od kada se on pojavio na političkoj sceni, pa zbog toga i razumijem to što ga pokušavate lično diskredititati na jednom najprizemnijem nivou.

P.S. Nema Konaković problem sa SDA kada je ova tema u pitanju, nego sa domaćim i međunarodnim policijskim i pravosudnim organima, svjestan toga pokušava prebaciti ovu temu na političku ravan što mu svakako ne treba dozvoliti", napisao je Zahiragić na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije