Zoran Zaev ponudio BiH pomoć u procesu pristupanja NATO

1
Radiosarajevo.ba
Zoran Zaev ponudio BiH pomoć u procesu pristupanja NATO
Youtube/Screenshot / Zoran Zaev

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović istakli su danas da dvije zemlje povezuju zajednički interesi i vrijednosti kao što su članstvo u Sjevernoatlantskoj alijansi (NATO) i Europskoj uniji (EU), saopštila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi, Zaev je na sastanku sa Džaferovićem naglasio da je Sjeverna Makedonija spremna da sa BiH podijeli iskustvo pristupnog procesa do punopravnog članstva u NATO.

Zaev je istakao da je posjeta člana Predsjedništva BiH Sjevernoj Makedoniji rezultat kontinuiteta izuzetno pozitivnih i tradicionalno bliskih odnosa dvije zemlje.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Od posebnog značaja je, dodao je Zaev, to što je ova posjeta na Međunarodni dan Bošnjaka i informisao člana Predsjedništva BiH da na sastanak sa njim dolazi sa uvida u posljednju fazu izgradnje mosta „Cvijet Srebrenice”.

Na sastanku Zaeva i Džaferovića u Vladi Sjeverne Makedonije, kako se navodi, potencirano je da dvije zemlje prepoznaju snažne potencijale za unapređenje ekonomske saradnje i izražena spremnost da produže pripreme za uspostavljanje avionske linije između Sarajeva i Skoplja, koja je prekinuta zbog pandemije COVID-19.

„Zaev i Džaferović su se na sastanku složili da Sjeverna Makedonija i BiH imaju veoma bliske veze iz prošlosti i da imaju zajednička opredeljenja i za zajedničku budućnost”, navodi se u saopštenju.

Prije sastanka sa Zaevim bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji je u jednodnevnoj radnoj posjeti Skoplju, sreo se i sa predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije