Zabranjeno okupljanja grupe "Pravda za Davida" u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
Zabranjeno okupljanja grupe "Pravda za Davida" u Banjoj Luci
PrtScr / Pravda za Davida

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka u petak su usmeno obavijestili građane, koji se mjesecima okupljaju u porti crkve Hrista Spasitelja u Banjoj Luci i pale svijeće za ubijenog mladića Davida Dragičevića, da im je od sutra zabranjeno okupljanje na tom mjestu.

Policijski inspektori obavijestili su aktiviste grupe „Pravda za Davida“ da je zabrana uslijedila nakon zahtjeva Eparhije banjalučke iz koje su, kako su naveli, uputili dopis policiji da im okupljanja građana u crkvenom dvorištu "ometaju vršenje njihovih poslova".

Pokazan im je dopis eparhije, ali im nije uručen.

Iz policije su još naveli da je odranije članovima grupe „Pravda za Davida“ zabranjeno okupljanje na Trgu Krajine, mada o tome ne postoji nikakav zvaničan dokument, te da se jedino mogu okupljati u parku „Mladen Stojanović“, uz prethodno dobijenu dozvolu od policije.

Podsjećamo, dvadesetjednogodišnji David Dragičević nestao je 18. marta prošle godine, a njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvena u rijeku Vrbas u Banjoj Luci.

Policija je dva dana poslije pronalaska tijela saopćila da je njegova smrt zadesna, poslije čega su roditelji mladića organizovali proteste na Trgu Krajine, tvrdeći da je njihov sin ubijen i da su u organiziranju i ubistvu učestvovali i pojedini pripadnici MUP RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije