Zabranjena upotreba stadiona Kamberovića polje

N. K.
Zabranjena upotreba stadiona Kamberovića polje
/ Foto: Zenit.ba
Jaka kiša u Zenici, praćena gradom, napravila je štetu na poljoprivrednim usjevima, na krovovima kuća i automobilima na području cijele općine.

Kako Radiosarajevo.ba saznaje, zbog značajnih oštećenja zabranjena je upotreba stadiona Kamberovića polje.

„Jak vjetar odnio je dijelova krova sa stadiona koji su izgrađeni od polikarbonata, uslijed čega je došlo do prodora vode u prostorije stadiona. Naložili smo zatvaranje stadiona Kamberovića polje, te je iz preventivnih razloga isključena i električna energija, da bi se izbjegla teža havarija“, rekao je za Radiosarajevo.ba Mugdim Elezović pomoćnik direktora Javnog poduzeća za upravljanje sportskim terenima Zenica u čijoj je nadlećnosti stadion Kamberovića polje.

„Proteklih mjeseci, zaposlenici Javnog poduzeća za upravljanje sportskim terenima Zenica, pokušali su iz vlastitih sredstava riješiti mnogobrojne probleme s kojima se susreću. Međutim, ovo nevrijeme zadalo je konačni udarac, tako da smo se odlučili da za sve sportske kolektive zatvorimo stadion Kamberovića polje kako ne bi bili ugroženi ljudski životi“, govori Elezović, te dodaje kako šteta koja je načinjena iznosi preko 100.000 KM.

Danas je u Zenici održan i Krizni štab, koji je trebao odrediti pravce i načine kako bi se riješili ovi problemi, međutim još nikakvih zvaničnih informacija nema, a stadion Kamberovića polje do daljnjeg će biti zatvoren.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije