Za stambeno zbrinjavanje boraca u ZDK-u 1,5 miliona KM

Fena
Za stambeno zbrinjavanje boraca u ZDK-u 1,5 miliona KM
Foto: Fena / Fahrudin Čolaković
Vlada Zeničko-dobojskog kantona je, na prijedlog nadležnog ministarstva za boračka pitanja, isplatila danas namjenska sredstva iz kantonalnog budžeta u iznosu od 1.180.789 KM za stambeno zbrinjavanje pripadnika boračke populacije.

Isplatom svih odobrenih sredstava po zaključcima Vlade Zeničko-dobojskog kantona za stambeno zbrinjavanje branilaca potpomognut je  221 korisnik, a ukupno je utrošeno 1.508.046 KM.

Ministarstvo za boračka pitanja nastoji da u okviru zakonskih rješenja pomaže rješavanje svih problemima boračke populacije.

"Naši programski ciljevi su jasni i transparentni, i sa ovom isplatom smo nastojali da pomognemo korisnicima. U ovoj godini ćemo u okviru budžetskih mogućnosti nastaviti program pomoći svih potreba boračke populacije, a stambeno zbrinjavanje ponovno će biti dio naših aktivnosti - kazao je ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije