Za rubriku vjerovali ili ne: Predstavljena zbirka pjesama posvećena Dodiku

2
Radiosarajevo.ba
Za rubriku vjerovali ili ne: Predstavljena zbirka pjesama posvećena Dodiku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Možda zvuči kao šala, ali nije! Vjerovali ili ne u Drvaru predstavljena zbirka pjesama “Čovjek istine i mira” posvećena, ni manje ni više nego Miloradu Dodiku.

Autorica ove zbirke Mirjana Danić Papić je objasnila da je Dodik “čovjek koji je omiljen, voljen, sposoban i cijenjen”, i najpitomija stvar koja bi se mogla reći o njenoj ljubavi za Mileta Dodika je ono što je jedan čitalac poručio u komentaru ispod vijesti o promociji zbirke: svako ima pravo na svoje mišljenje.

Danić Papić, prosvjetna radnica u penziji, profesorica francuskog jezika i književnosti i srpskog jezika i književnosti, kako su prenijeli mediji u RS, ljubav iskazuje stihovima: “Ti čuvaš našu zemlju i narod naš, ti čuvaš djecu našu i svi za tebe znaju. Čitav svijet tebe spominje. Čast mi je spomenuti tvoje ime.”

Ipak, sudeći po komentarima na mrežama i portalima, nisu svi ovako zaljubljeni u Dodika, niti misle da je on omiljen i voljen.

“Ovo je gore od korone”, “Bolesno, ali baš”, “Baba je totalno prolupala”, “Nevjerovatno koliko među nama ima idiota jer samo idiot može nešto lijepo reći za vođu organizovane kriminalne grupe”, “Sve mogu da shvatim, ali da čovjek istine i mira bude neko ko je rušitelj svega i proizvođač mržnje”, “Školovana žena pa budala”, “Visibaba”, i tako dalje idu komentari, mada je najviše onih koji su pomislili upravo da je riječ o nekakvoj neslanoj šali, “sprdanju na račun diktatora”, kad ono – gospođa stvarno napisala knjigu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije