Za isti stol sjedaju Čović, Izetbegović, Špirić, Zvizdić, Radmanović i Krišto

Radiosarajevo.ba
Za isti stol sjedaju Čović, Izetbegović, Špirić, Zvizdić, Radmanović i Krišto
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Parlament BiH

Nakon dugo vremena za isti stol danas će sjesti Dragan Čović, Bakir Izetbegović, Nikola Špirić, Denis Zvizdić, Nebojša Radmanović i Borjana Krišto, odnosno predsjedavajući i zamjenici predsjedavajućih Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Naime, funkcioneri SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a na današnjoj sjednici Zajedničkog kolegija oba doma Parlamenta BiH trebali bi raspravljati o radu Parlamenta BiH.

Od ove sjednice očekuje se zaista mnogo.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je medijima uoči sastanka kako je danas moguć pomak u cilju što skorije uspostave Vijeća ministara BiH.

Podsjećamo, Parlament BiH od decembra 2018. godine nalazi se u blokadi zbog odluke SNSD-a da njihovi parlamentarci blokiraju proces formiranja stalnih radnih tijela, odnosno parlamentarnih komisija.

SDS i PDP na korak do deblokade rada Parlamenta Bosne i Hercegovine!

U međuvremenu, SDS i PDP zajedno s drugim političkim stranaka uputile su u proceduru prijedlog izmjena Poslovnika o radu Zastupničkog doma PSBiH u kojima je osmišljene rješenje kojim bi se omogućilo formiranje komisija u donjem domu Parlamenta BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije