Za Drugu gimnaziju izdvojeno 5.000 KM za podršku u obrazovnom procesu

Radiosarajevo.ba
Za Drugu gimnaziju izdvojeno 5.000 KM za podršku u obrazovnom procesu
Općina Centar / Nedžad Ajnadžić

Putem online platforme učenici i profesori Druge gimnazije u Sarajevu obilježili su Dan škole i 115. godišnjicu postojanja i rada.

Ne želeći prekinuti tradiciju učenici, rukovodstvo i profesori Druge gimnazije odlučili su, uprkos trenutnoj teškoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, obilježiti ovaj značajni dan i 115. godišnjicu škole.

Pored bogatog kulturno-zabavnog programa putem linka su prezentirane aktivnosti koje su u proteklih godinu dana realizirali učenici i profesori.

Putem video linka, učešće u obilježavanju ovog značajnog datuma za Drugu gimnaziju, uzeo je i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

"Drage učenice i učenici, naši školarci, profesori, poštovani direktore. Veoma sam sretan što sam danas ovdje sa vama i što mogu u ime Općine Centar da vas pozdravim, da vam kažem da smo tu za vas i čestitam na rezultatima koje ste postigli u školskoj godini na izmaku. Pokazali ste da ste predano i marljivo učili, trudili se da budete najbolji, da ste pokušali i uspjeli ostvariti vrhunske rezultate i na taj način osvjetlali obraz vaših roditelja, profesora i direktora, ali i nas u Općini Centar koji smo učinili sve kako bi vam olakšali školske dane", poručio je Ajnadžić.

Dodao je da su dokazali da se mogu ravnopravno takmičiti u znanju sa  vršnjacima, ne samo iz naše zemlje, već i na međunarodnom nivou.

"Dragi učenici, ova vanredna situacija treba da vas motivira za još predaniji rad, a maturante za novi početak, da budu još bolji i uspješniji u sticanju novih znanja i vještina. Posebnu čestitku upućujem roditeljima, jer oni su ti koji djecu izvode na pravi put. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni profesore uz koje naša djeca odrastaju u ljude novog vremena. Znam da će generacije koje dolaze još jače povesti Bosnu i Hercegovinu putem prosperiteta i učiniti je mjestom gdje ćemo svi bolje živjeti.

Želim da vi, naša djeca, ostanete u jedinoj nam domovini i uradite sve ono što smo mi propustili. Vi ste budućnost Bosne i Hercegovine i naša glavna uzdanica. Želim vam mnogo sreće i uspjeha u daljnjem školovanju. Na kraju ću vas podsjetiti na latinsku izreku koja kaže „Sve svoje sa sobom nosim (Omnia mea mecum porto)“, a to je svakako znanje. Kao nagradu za rezultate koje ste ostvarili, u budžetu smo obezbijedili 5.000 maraka za podršku daljem obrazovnom procesu", kazao je Ajnadžić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije