WHO i UNICEF uputili važan apel zbog epidemije malih boginja u BiH

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

A brises, je li? OK...

Apropos vakcinacije, samo naivni vakcinisu djecu! Dijete, kao i mi odrasli, ima u svom organizmu SVE sto je potrebno da pobijedi svaku bolest, zove se IMUNITET. On se NJEGUJE.... djetetu se daje da jede kvalitetno, odgoji ga se da zivi zdravo, uz redovito kretanje, sport, a sjedenje pred ekranom se dozira... i to je to. Ostalo je, da kazemo, u bozjim rukama i moramo toga biti svjesni da svi nismo jednako sposobni za prezivljavanje. A vakcine, kao i lijekovi su CISTA OBMANA, PREVARA. Iza nje se kriju novcani interesi proizvodjaca, ali jos i dublje!! U novije vrijeme se kroz ciljano slabljenje zdravstvenog stanja cjelokupne populacije zeli postici to da je individua OVISNA O SISTEMU i mora mu se obracati za pomoc, traziti lijekove i sl. Ovo ide ruku pod ruku sa izazivanjem umjetnih kriza po svijetu i time kroz podizanje stope inflacije slabljenja KUPOVNE MOCI i OSIROMASIVANJA populacije. Cilj je da osiromaseni budu jos vise ovisni o sistemu i slusaju... Slijedeci cilj u smislu povecanja kontrole nad populacijom je ukidanje penzija i prelazak na univerzalni dohodak (vrsta sadake) koju ce individua dobivati SAMO AKO SLUSA SISTEM. Tako da znate, pa sada izvolite, ubizgavajte bespomocnoj djecici otrove....

333

@A brises Daj *****ti sa tim primitivizmom i informacijama sa ruskih stranica teorija zavjere. Nemas pojma. I sto je najgore, svojom gluposcu ugrozavas tudje zivote. Koji si fakutet zavrsio? Medicinu, biologiju, biohemiju? Cime se bavis? Epidemiologijom, laboratorijskim istrazivanjima, infektologijom? Koliko si prosao treninga i prakse iz bilo koje naucne discipline i naucnog postupka? Nista? Tvoje misljenje o vakcinaciji i javnom zdravlju je nebitno. Dvoje mladih ljudi je mrtvo radi takvih kao sto si ti.

/ Najnovije