Vulin komentarisao Džaferovića i Komšića

11
Radiosarajevo.ba
Vulin komentarisao Džaferovića i Komšića
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije / Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin pozvao je da se "poštuje RS", te dodao da ne zna "zašto neki u BiH misle da će, ako unište RS, time sačuvati BiH".

"Pa neće. Poštujte RS, mi samo to tražimo", rekao je Vulin za TV Pink, te naglasio da "jedino Srbija ne zvecka oružjem i ne prijeti nikome".

Vulin je napomenuo da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH i suverenitet, za razliku od nekih predstavnika BiH koji ne poštuju teritorijalni integritet Srbije, a kao primjer je naveo Šefika DŽaferovića i Željka Komšića.

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

Oglasio se ViK: Evo kad možemo očekivati normalizaciju vodosnabdijevanja u Sarajevu

On je odbacio optužbe da njegove izjave o "srpskom svijetu" znače najavu promjene granica u regionu, već je ukazao da je za "nepovredivost granica na Balkanu", ali da treba početi od Srbije da se ne mijenjaju granice, pišu Nezavisne novine.

On je podsjetio da je Srbija vojno neutralna zemlja i da mora biti spremna da sama sebe zaštiti, ali i sve Srbe gdje god da žive.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije